Sasa Jovanovic

Biznis, tehnologija i sport

Koncentracija

Veština koncentrisanosti predstavlja najznačajniju nit mentalne aktivnosti u karateu.

Ona se provlači kroz sve segmente veštine, bilo da su to samo pokreti i njihovo tehničko izražavanje ili je to, na primer, tehnika disanja. Koncentracija povezuje ove karike utvrđenim redosledom dovodeći ih pri tom u jedinstvenu celinu. Stoga bi se ona mogla definisati kao stadijum najizraženije pažnje, koji svojim delovanjem predstavlja mentalnu strukturu, koja čini osnovu karate veštine.

Zbog toga, ona predstavlja uslov za produktivno napredovanje i postizanje željenog uspeha.

3 Comments

 1. Dobro vece gospodine Jovanovicu

  imam cerku 5 godina joj je i primetila sam da joj je koncentracija prilicno losa nalazite li vi da je sport najbolja solucija za koncentreciju ili…………..

 2. Problem koncentracije može imati mnogo uzroka. Za to ipak ja nisam stručan. Ali znam da bavljenje veštinama koje ovde opisujem ne može da škodi – naprotiv, izuzetno doprinosi izgradnji ličnosti.

 3. @Saida

  Problem koncentracije svakako moze biti resen bavljenjem sportom. Sve zavisi od osobe (u ovom slucaju deteta).

  Pre svega treba videti kakav tip koncentracije joj fali, i od cega to dolazi. Vrlo je vazno ustanoviti koju vrstu memorije vasa cerka ima, vizuelnu, auditivnu, ili pak mehanicku. Sve to ustanoviti i onda mozete videti i sami sta joj je potrebno da bi poboljsala koncentraciju. U svakom slucaju, nikada nije prekasno!

  Srecno!

© 2018 Sasa Jovanovic

Theme by Anders NorenUp ↑